Počuli ste už o „zlatom mlieku“?

Počuli ste už o „zlatom mlieku“?

Je to mlieko, ktoré posilní vašu imunitu, srdce i nervy. Ideálne je vypiť ho vždy hodinu pred spaním, aby sa jeho účinky mohli naplno prejaviť. Ochutnáte ho tiež?

Čo je zlaté mlieko?

Takzvané zlaté mlieko je mlieko kravského alebo rastlinného typu, ktoré je doplnené o veľmi vzácne suroviny podporujúce imunitný a nervový systém. Teplé mlieko celkovo pôsobí upokojujúco a staré mamy ho odporúčali piť vždy pred spaním dochutené sladučkým medom. Dnes má veľa odborníkov na tento druh potraviny vlastný názor. Väčšina sa zhoduje v tvrdení, že čím je človek starší, tým menej mlieka by mal konzumovať. Platí to aj v prípade mliečnych výrobkov.

Keď vás dlhodobo trápi problém so spánkom alebo so zaspávaním, nesiahajte hneď po návykových tabletkách či iných prípravkoch, ktoré ničia vašu pečeň. Je tu jednoduché a prírodné riešenie, ktoré je finančne nenáročné – rovnako ako jeho príprava.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

Hrnček čerstvého mlieka je samozrejmosť, ale „zlato“ z názvu nedostalo iba tak z rozmaru. Zlatistým ho činí vzácna a veľmi zdravá korenina – kurkuma. Má protizápalové účinky, podporuje metabolizmus a zlepšuje trávenie. Bojuje proti voľným radikálom a náš mozog pomáha zachovávať v dobrej kondícii. V kombinácií s mletým čiernym korením sa jej účinky ešte viac zvyšujú. Smutný je ale fakt, že kurkumové korenie, ktoré kupujeme v supermarketoch, obsahuje iba 4 percentá účinných látok. Pokiaľ chcete mať istotu, že používate pravú mletú kurkumu, zaobstarajte si ju v bio kvalite na spoľahlivých internetových obchodoch.

Pridaním kokosového oleja, nastrúhaného zázvoru , škorice a medu, bude čoskoro zlaté mlieko hotové.

Postup, ktorý zvládne každý

Mlieko, pol čajovej lyžičky mletej kurkumy, 1 čajovú lyžičku kokosového oleja, pol čajovej lyžičky mletej škorice a ¼ čajovej lyžičky zázvorového prášku alebo čerstvého nastrúhaného zázvoru, dáme do jedného hrnca a krátko povaríme. Za občasného miešania zmes kontrolujeme a v správnom čase odstavíme. Keď dosiahne mlieko teplotu, z ktorej sa nám nepopáli jazyk, môžeme pridať lyžičku medu a piť. To je ale dobrota!