Pečený losos v hlavnej úlohe, naučme sa ako ho správne pripraviť

Pečený losos v hlavnej úlohe, naučme sa ako ho správne pripraviť

Pečený losos je veľká pochúťka skoro pre každého, dokonca aj pre tých, ktorý príliš neobľubujú ryby. Má lahodnú, jemnú chuť, krásnu farbu a ako bonus filety pečeného lososa sú úplne bez kostí. Je to veľmi vďačná ryba, ktorá sa navyše rýchlo pripraví, stačí pár minút a lahodný obed alebo ľahká rýchla večera je na stole.

Ale na druhej strane táto ryba stále patrí medzi drahšie a luxusnejšie druhy rýb, preto ak pripravujete večeru pre hostí je tou správnou voľbou vybrať si práve pečeného lososa.

Lososa vieme pripraviť na rôzne spôsoby, ale vždy treba dodržať pár určitých zásad, aby zostal šťavnatý a chutný. Povieme vám zopár rád, ktoré si osvojite a zaručene bude práve váš pečený losos veľkou lahôdkou.

Pečený losos, lahôdka pre všetky vekové kategórie

Ako sme už spomínali filety z lososa sú bez kostí, takže pri samotnej príprave odpadá starosť s ich odstraňovaním. Ak však máte lososa aj s kožou nezabudnite odstrániť šupiny. S pečeným lososom budete rýchlo hotový, stačí si vybrať metódu ktorou ho chcete pripraviť. Môžete ho piecť na panvici, v rúre, grilovať, dusiť alebo aj variť. Najčastejším spôsobom je však piecť ho na panvici alebo v rúre. O týchto metódach si povieme viac.

Pri pečení lososa na panvici budete potrebovať filet ryby bez kože, ktorú len jednoducho odrežete. Následne ho okoreňte svojimi obľúbenými koreninami a na rozpálenej panvici rozpustite kúsok kvalitného masla. Keď bude maslo roztopené pridajte lososa, ktorého z každej strany opečte len 2 – 3 minúty. Ak sa však predsa len rozhodnete piecť lososa aj s kožou nezabudnite na to, že z tej strany, kde je koža musíte piecť o niečo dlhšie ako na strane bez kože. Tým zabezpečíte, aby bola ryba rovnomerne opečená.

Ak sa rozhodnete radšej pripraviť ho v rúre tiež nič nepokazíte, bude to pre vás ešte rýchlejšie. Pečený losos v rúre si vyžaduje len 4 až 6 minút pri tenšom filete a 8 minút pri hrubšom. Rúra by mala byť zohriata na 220 stupňov. Ak ste sa rozhodli pripraviť si chutný obed alebo večeru kliknite na webovú stránku https://spolukstolu.podravka.sk, kde nájdete rôzne inšpirácie.