Zimná lyžovačka v zahraničí alebo za málo peňazí veľa „muziky“
Obdobie od októbra približne do marca už tradične patrí snehu. Náruživí lyžiari potvrdia, že nie je nič lepšie ako pocit kvalitne vyštípaných líčok od zimy a k tomu spokojnosť z bravúrneho výkonu na svahu. Cez deň trochu športovania a večer pokračovanie v podobe voľnej zábavy na chate. Vôňu dreva a výhľad na hory miluje asi každý.
Nezabúdajte na bezpečnosť
Kamkoľvek sa chystáte, prvoradá je vždy bezpečnosť a zdravie. Nezabudnite si so sebou pribaliť tie najzákladnejšie liečivá, aby ste v prípade menšej choroby neostali zaskočení. Dodržiavajte základné pravidlá na svahu, a teda – buďte ohľaduplní k ostatným lyžiarom a hlavne sa vyhýbajte alkoholickým nápojom, pretože doplatiť môžete nielen vy, ale aj ostatní okolo vás.
Na lyžiach sa môže čokoľvek prihodiť. Akokoľvek zdatný lyžiar ste, no čert nikdy nespí a opatrnosti nikdy nie je dosť, preto svoje sily nepreceňujte a zbytočne neriskujte. Nezabúdajte sa chrániť vhodným krémom s ochranným faktorom, aby vás horské lúče slnka nepríjemne nespálili. Mnohí lyžiari nedajú dopustiť na cestovné poistenie, ktoré im už neraz pomohlo v prípade rôznych škodových či úrazových udalostí.
Taliansko, Bulharsko, Francúzsko alebo Česká republika? Vyskúšajte všetky rezorty
Výborné typy na zimné lyžovačky sú napríklad mestečká v Taliansku – Sestriere alebo Cervinia , v Bulharsku sa oplatí vyskúšať Bansko, no a vo Francúzsku je veľmi priateľská k vašej peňaženke oblasť La Plagne. Česká republika ponúka lacné lyžovanie v stredisku Klínovec.
Všetky tieto mestečká alebo dediny sú výnimočné dĺžkou svojich zjazdoviek, ktoré dosahujú stovky kilometrov. Keďže nepatria medzi svetoznáme špičky a lyžiarsky TOP, cenovo sú oveľa priateľskejšie. Najmä, čo sa týka ubytovania, tak pochodíte podstatne lepšie. Priveľký luxus však nečakajte, idete sa predsa lyžovať, trochu si zašportovať, posilniť telo i ducha a zrekreovať sa. Reč o kúpeľni so zlatými kohútikmi rozhodne byť nemôže, no za ušetrené peniaze si budete môcť dovoliť skvelé večere v reštauráciách hoci aj každý deň.