Varíme s lečom
Sezóna paradajok a papriky je tu. Nejedna gazdiná si vzdychne, keď si predstaví tú robotu so zaváraním… Pár kusov rajčín a papriky si však dajte bokom, pretože si z nich môžete navariť fantastický obed. Neostaňte len pri leče, ale ho radšej využite ako prísadu do iných jedál.
Čo budete potrebovať
Pripravte si kuracie mäso, cibuľu, paradajky, papriku, marhuľový lekvár, horčicu, kečup, šľahačkovú smotanu, paradajkový pretlak a syr v črievku. Množstvo necháme na vás, ale určite netrochárte, pretože daný pokrm očarí každého natoľko, že si vypýta aj dupľu. Ako prílohu si môžete naservírovať ryžu alebo zemiaky v rôznej podobe, no hodia sa aj cestoviny.
Postup
Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu s kúskami kuracieho mäsa. Krájať ho môžete na menšie kocky alebo rezance. Potom pridajte nakrájané paradajky a papriku (alebo zavárané lečo) a chvíľu poduste. Zalejte paradajkovým pretlakom (aspoň 0,7 l), trochou vody a varte, kým mäso a zelenina trocha nezmäknú. Z hrnca bude sálať nádherná aróma, ktorú ešte viac umocníte pridaním zvyšných surovín. Dve väčšie polievkové lyžice marhuľového lekváru, trochu horčice a kečupu môžete doplniť aj cukrom, najmä ak máte radi výraznú sladko-kyslú chuť. Pokrm osoľte a pridajte doň syrček v črievku a jednu šľahačkovú smotanu, v ktorej môžete rozmiešať trocha múky (alebo ryžovej či kukuričnej kaše) na zahustenie. Chvíľu povarte, aby sa syr v hrnci úplne rozpustil, potom servírujte.
Ak sa u vás v rodine nájdu recepty, ktoré druhým vždy zdvihnú náladu, potom medzi nimi uvoľnite miesto aj pre tento. Ako ho pomenujete? Zistíte to, až pokrm ochutnáte.